Luomu Karitevoi
Luomu Karitevoi

Luomu Karitevoi

Farfalla
20,30 €

Reilun kaupan luomu sheavoi. Fantastisen hoitava, puhdas ja raffinoimaton luomu karitevoi on todellinen kuivan ihon pelastaja!

Saatavuus Varastossa

Hoitava ja kosteuttava aito ja raffinoimaton luomu karitevoi palauttaa iholle sen luonnollisen pehmeyden. Sheavoi tunnetaan ihmeaineena kuivalle iholle. Se antaa parasta hoitoa myös herkälle ja ärtyneelle iholle ja sopii erinomaisesti myös atooppiselle iholle ja vauvojen herkän ihon hoitoon. Kuivasta ja karheastakin ihosta tulee taas sametinpehmeä ja iho saa takaisin joustavuutensa!

Luomu karitevoi (sheavoi) puristetaan sheapuun pähkinöistä. Karitevoin valmistaminen on perinteisesti ollut naisten työtä. Farfallan reilun kaupan luomu karitevoin tuotanto auttaa paikallisia naisia ja sitä kautta koko yhteisöä: naiset valmistavat karitevoin sheapuun hedelmien siemenistä perinteisellä tavalla ja saavat tuloja, arvostusta ja mahdolisuuden pitää huolta perheistään. Karitevoin valmistaminen on taitoa vaativaa käsityötä, ja se on osa paikallista kulttuuriperintöä.

Farfallan karitevoi on puhdistettua, mutta ei raffinoitua. Jos sheavoita ei puhdisteta, sen tuoksu on hyvin voimakas ja valitettavasti myös epämiellyttävä. Siksi Farfallan karitevoi puhdistetaan huolella mutta varoen. Se sulatetaan, siivilöidään ja sitten höyrytetään hyvin hellästi, jotta epäpuhtaudet ja epämiellyttävä tuoksu häviävät. Hoitavat ominaisuudet säilyvät, koska tämä huolellinen käsittely ei vaikuta karitevoin sisältämiin tärkeisiin rasvahappoihin. Puhdistaminen on EU:n hyväksymä, lempeämpi tapa käsittelytapa, ja näin saadaan miedon tuoksuista ensiluokkaista karitevoita. (Raffinointiprosessissa tuote taas kuumennetaan pitkäksi aikaa yli 80°C lämpötilaan, ja sitä saatetaan myös käsitellä kemiallisin liuottimin. Tällöin tärkeät rasvahapot tuhoutuvat ja tuotteen hoitavuus ei vastaa lainkaan aitoa, raffinoimatonta karitevoita. Valitettavasti suuri osa markkinoilla olevasta ja yleisesti kosmetiikkatuotteissa käytettävästä karitevoista on tällaista raffinoitua laatua.) 

Ravitsevaa karitevoita voi käyttää sellaisenaan kuivalle iholle. Lämmitä sitä käsissäsi, jolloin se muuttuu juoksevaksi ja voit helposti levittää sitä kantapäihin, kyynärpäihin ja koko vartalolle. Se on myös erinomainen huulivoide ja hellävarainen voide vauvan ihon hoitoon. Voit käyttää sitä myös ravitsevana hiusnaamiona. 

Vinkki: Sheavoi on täydellinen pohja DIY -tuotteille! Voit sekoittaa siitä esim. luomu hoitoöljyjen kanssa ihanaa  vartalovoita, balsameita tai hoitovoiteita. Halutessasi voit lisätä joukkoon ihanaa tuoksua ja hoitavia vaikutuksia Farfallan 100% eteerisistä öljyistä tai ihanista Farfallan AromaCare Tuoksusekoituksista.


100% luomu karitevoi. Valmistettu perinteiseen tapaan käsin karitepuiden hedelmien siemenistä.
100% luonnollisista ainesosista. NaTrue -sertifioitua luomukosmetiikkaa. VeganReilua kauppaa. Ei eläinkokeita.    100ml

Farfallan toiminta on todellisesti eettistä.
Jokainen myyty Farfalla -tuote rahoittaa kätilöiden koulutusta maailman köyhimmille alueille!

INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER


Paino:
0.25 kg