Jokainen myyty Farfalla -tuote rahoittaa kätilöiden koulutusta maailman köyhimmille alueille!

Jokainen myyty Farfalla -tuote rahoittaa kätilöiden koulutusta maailman köyhimmille alueille!

Farfalla on aloittanut kätilöprojektin vähentämään synnytyskuolemia maailman köyhimmissä maissa. Jokainen myyty Farfalla -tuote rahoittaa useamman vuoden kestävää kätilön ammattikoulutusta. Kätilöt palaavat omiin kotikyliinsä alueille, joilla tarve on erityisen suuri, ja auttavat seudun äitejä ja heidän vauvojaan ennen synnytystä, sen aikana ja jälkeen. Ensimmäinen Farfallan kätilöstipendi on perustettu Etiopiaan, missä puuttuva äitiyshuolto on suuri ongelma. Etiopian pääkaupungissa Addis Abebassa sijaitseva Hamlin College of Midwives antaa stipendiaateille nelivuotisen BA -tason koulutuksen yhteistyössä GreenLampin kanssa.

Farfallan kätilöstipendin saanut Aden Gebremedhin Mebrahatu aloitti opintonsa Hamlin Collegessa syyskuussa 2017. Aden on kotoisin Abi Adista, Tigrayn alueelta Pohjois-Etiopiasta. Hän on perheestään ensimmäinen, jolla on mahdollisuus opiskella. Hänen vanhempansa ovat onnellisia siitä että hän on saamassa hyvän koulutuksen: molemmat hänen sisaristaan ovat kotiäitejä. Aden rakastaa anatomian tunteja, synnytysoppia ja kaikkea tietoa josta on apua fistulan ehkäisyssä. Hän kertoo iloisena, että on saanut luotua hyvän kontaktin synnyttämässä oleviin äiteihin. Ensimmäisenä opiskeluvuotenaan hän on tehnyt tarkastuksen jo 65 raskaana olevalle naiselle ja oppinut auttamaan yksinkertaisissa synnytyksissä.

Valmistuttuaan Aden ja muut Farfallan kätilöstipendiaatit palaavat omiin kotikyliinsä, missä yhteisö ja kieli ovat yhteisiä. Anatomian ja synnytysopin lisäksi tärkeä osa koulun opetusohjelmaa ovat sosiaaliset taidot. Koulutetut kätilöt toimivat kotikylissään roolimalleina ja esimerkkeinä muille. Mahdollisuus opiskeluun ja ammatilliseen tutkintoon antaa itseluottamusta auttaa muita yhteisön jäseniä ja valmiuksia toimia johtotehtävissä. Tämä rohkaisee muitakin tyttöjä seuraamaan heidän jälkiään: he näkevät kuinka koulutus antaa heille päätäntävaltaa oman tulevaisuutensa suhteen.

Jatkossa Farfalla laajentaa kätilöprojektiaan muihinkin maihin. Olemme kiitollisia, kun saamme olla mukana Farfallan upeassa työssä!

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.