Farfalla on hiilineutraali vuodesta 2021 alkaen!

Farfalla on hiilineutraali vuodesta 2021 alkaen!

Farfallan ilmastoprojekti Madagaskarilla tuo puhdasta vettä ja hyvinvointia jo 6500 kyläläiselle

- Yhdessä Climatepartnerin kanssa suunniteltu ja toteutettu kaivoprojekti hyvittää Farfallan hiilijalanjäljen vuodesta 2021 eteenpäin.

 

Tuotteiden valmistamisesta, varastoinnista, kuljetuksesta ja myynnistä - olivat ne sitten kuinka luonnollisia tai luomuja tahansa - aiheutuu aina CO2 -päästöjä. Farfalla on vahvasti sitoutunut ilmastotalkoisiin ja vähentänyt päästönsä niin minimiin kuin se on mahdollista: eliminoinut päästöt joita on mahdollista välttää ja minimoinut päästöt jotka eivät ole vältettävissä. Nyt Farfalla on yhteistyössä Climatepartnerin kanssa ottanut tärkeän uuden askelen ilmastonsuojelussa.  

Farfalla rahoittaa hanketta, joka on rakentanut yksinkertaisen, aurinkoenergiapumpuilla toimivan vesijärjestelmän Madagaskarille. Vesi pumpataan syvälle poratuista kaivoista säilytystankkehin, joista mm. yhteiset kyläkaivot, sanitetettijärjestelmät ja viljelykset saavat puhdasta vettä. Jo viisi kylää, joissa on yhteensä 6500 asukasta, saavat vetensä tästä lähteestä. 

Ilman tätä hanketta kyläläiset joutuisivat käyttämään matalista, käsin kaivetuista kaivoista saatavaa likaista vettä, ja keittämään sitä juomavedeksi polttamalla saaren uhanalaisten sademetsien puita. Ilmastoprojektin ansiosta nämä CO2 -päästöt jäävät syntymättä. Samalla vältetään saastuneen juomaveden aiheuttamat vakavat ripulisairaudet, jotka varsinkin pikkulapsille ovat usein kohtalokkaita. Maanviljelijät saavat vettä peltojensa kasteluun, jolloin he voivat pitää huolta karjastaan ja ruokkia perheensä. 

Farfallalla on Madagaskarilla oma reilun kaupan viljelyprojekti, jossa tuotetaan upeita luomu eteerisiä öljyjä mm. sademetsiin istutetuissa metsäpuutarhoissa. Lisäksi Farfalla tukee paikallisen liikkuvan äitiysklinikan toimintaa. Farfalla halusi toteuttaa myös ilmastoprojektinsa niin, että se auttaa monipuolisesti Madagaskarin ihmisiä! 

Kuva: Climatepartner

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Suosituimmat
18,00 €

Hellävarainen ja mieto shampoo, joka sopii kaikkein herkimmillekin hiuspohjille sekä usein toistuvaan pesuun. Sekä aikuisille että lapsille!

22,60 €

Miedontuoksuinen, ihana hoitoaine - myyntimenestys, jonka uudistunut koostumus on nyt vielä entistäkin parempi!

15,90 €

Suosituin Luomu Kukkaisvesistä. Huipputuote herkälle iholle ja hiuspohjalle. Ihanan mieto, lempeä ruusuntuoksu!

14,30 €

Yksi Farfallan suosituimmista tuotteista. Tehokas, hellävarainen luomu deodorantti, joka toimii! Ihana, mutta hyvin mieto tuoksu.

24,70 €

Suojaava ja hoitava öljy vaativalle iholle: upea anti-age öljy. Mieto ja hyvä tuoksu. Hieno öljy myös hiusten hoitoon!

26,50 €

Poistaa meikin, puhdistaa ja raikastaa ihon kuivattamatta. Kaikille ihotyypeille - sopii myös herkälle ja kuivalle iholle. Ihana, mieto tuoksu!

23,40 €

Hellävarainen kasvovesi sisältää luomugreipin raikastavaa ja elvyttävää eteeristä öljyä, hyaluronihappoa ja luomu appelsiininkukkavettä. Ihana, mieto tuoksu!