Ostamalla Farfallan tuotteita koulutat kätilöitä Afrikkaan ja Aasiaan ❤️

Ostamalla Farfallan tuotteita koulutat kätilöitä Afrikkaan ja Aasiaan ❤️

Kun Farfallan omistajat kuuntelivat naisten elämäntarinoita Farfallan omissa osuuskunnissa Madagaskarilla, heille aukesi todellisuus tilastojen takana. Monissa kehitysmaissa lähes yksi sadasta äidistä menehtyy synnytyksessä, usein myös lapsi. Sisarukset  joutuvat selviytymään ilman äitiä. 

Euroopassa äitien ja vauvojen kuolleisuus on vähentynyt huomattavasti. Kiitos siitä kuluu äitien terveyden asiantuntevalle hoidolle raskauden aikana, mm. ammattitaitoisille kätilöille. Silti yksi 10 000 naisesta kuolee synnytyksessä. Riski on kuitenkin 100 kertaa pienempi kuin esim. Sahelin alueella Afrikassa.  Syynä on maailman köyhimmissä maissa vallitseva pula kätilöistä. Varsinkin maaseudulla odottavien äitien terveystarkastukset puuttuvat kokonaan. Naiset synnyttävät täysin ilman terveydenhoidon ammattilaisten apua. Yksi työnsä taitava kätilö voisi huolehtia 500 raskaudesta aivan alusta asti. Äidin ja lapsen selviytymisennuste nousisi huomattavasti, jos komplikaatiot huomattaisiin ajoissa ja synnytyksen aikana ja sen jälkeen olisi saatavilla ammattilaisen hoitoa. 

Farfalla on perustanut kätilörahaston lapsivuodekuolleisuuden vähentämiseksi maailman köyhimmissä maissa. Jokaisesta myydystä Farfalla -tuotteesta euro käytetään kätilön koulukseen alueilla, joilla tarve on suurin. Koulutettu kätilö pitää huolta äideistä ja heidän vauvoistaan ennen synnytystä, sen aikana ja sen jälkeen. Hyvä alku elämälle - kaikkialla maailmassa!


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.